Pogoji poslovanja

Splošni pogoji nakupov v spletni trgovini www.essentiq.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje. O uporabnosti naših nasvetov in predlogov se glede na svoje zdravstveno stanje posvetujte s svojim zdravnikom.

Podatki o podjetju

NUSHY, trgovina in storitve d.o.o.

Kamnik pod Krimom 75g

1352 Preserje

SI23698365

Kupca (v nadaljevanju uporabnika) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). S spletno trgovino www.essentiq.si (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje NUSHY d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik).

Varovanje in zaupnost podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev naše spletne trgovine zelo pomembna. Zato zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Vse osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali nikomur brez vašega predhodnega privoljenja. S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke shranimo in uporabljamo za namene internega arhiva in statistike. Za primere zlorab in vdorov v računalniški sistem ne prevzemamo nobene odgovornosti. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Upravitelj spletne trgovine bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega in oglasnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. V primeru nejasnosti naročila lahko kadarkoli pisno zahtevate, da v roku 15 dni začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za namene neposrednega trženja.

Dostopnost informacij

Zavezujemo se, da bomo kupcu vselej zagotovili naslednje informacije:

 1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; pogoje za odstop; podatke o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Nakup

Nakup brez registracije: Za uspešen nakup registracija ni potrebna. Obvezno pa je potrebno vpisati veljavne podatke, telefonsko številko in elektronski naslov, kjer se naročilo preveri, v kolikor je to potrebno. Uporabnik prejme na e-mail sporočilo o kupljenih izdelkih. Uporabnik jih ima možnost preklicati, dokler se ne odda v obdelavo. V kolikor ga ne prekliče se smatra, da se uporabnik strinja z nakupom.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem v spletni trgovini www.essentiq.si je sklenjena v trenutku, ko www.essentiq.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila.

Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini www.essentiq.si občasno ažurirajo in spreminjajo. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Lahko se zgodi, da se morebitne spremembe podatkov ne popravijo pravočasno v spletni trgovini, vendar bomo kupca skušali pravočasno obvestili o morebitnih spremembah ter mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik si pridružuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

Možnosti plačila

Informacije o podprtih načinih plačila se nahajajo na zavihku Možnosti plačila.

Dostava

Informacije o načinih in stroških dostave se nahajajo na zavihku O dostavi.

Račun

Ponudnik ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v paketu ali v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

Kode za popust

Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Želene artikle dodaj v košarico. Na zaključku blagajne v okence ”kuponi” vpiši kodo za popust in klikni gumb ”uporabi kupon”. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko vpišeš kode za popust, se vrednost koda za popust avtomatsko odšteje od cene tvojega naročila. Ostane znesek, ki ga je še potrebno poravnati.

Vračilo in zamenjava blaga

Informacije v zvezi z vračilom blaga se nahajajo na zavihku Vračilo in zamenjava blaga.

Telefonsko naročanje in svetovanje

V kolikor bi vaš nakup raje opravili po telefonu, nas lahko pokličete vse dni v tednu na telefonsko številko 041 370 460. Z veseljem bomo sprejeli vaše naročilo in vam svetovali. V primeru, da bomo v času vašega klica zasedeni in se ne bomo javili, vas pokličemo nazaj.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.essentiq.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Odveza odgovornosti

Spletna stran www.essentiq.si je last podjetja NUSHY d.o.o., ki spletno stran tudi upravlja. Vsebine, ki je objavljena na tem spletnem mestu, brez dovoljenja nihče ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Spletna trgovina www.essentiq.si je mesto, kjer najdete izdelke za nego problematične kože. Trudimo se, da na spletni strani objavljamo le prave in ažurne podatke, vendar ne moremo zagotavljati točnosti in zanesljivosti čisto vseh objavljenih podatkov. V takem primeru, bo www.essentiq.si kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla. Pridržujemo si tudi pravico do vsebinskih in drugih sprememb na spletnem mestu. Vse informacije na straneh spletne trgovine www.essentiq.si so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). V primeru, da uporabljate še kakšna zdravila ali kreme za lajšanje kožnih težav, se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom. Za posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani, ne prevzemamo nobene odgovornosti. Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ponudnik ne zagotavlja točnosti, popolnosti in pravilnosti vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnika zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali druge opreme zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do in uporabo spletne strani.

 

Pravila nagradnih iger

 1. Organizator nagradne igre je podjetje NUSHY d.o.o. (v nadaljevanju organizator). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.
 2. K nagradni igri lahko pristopijo uporabniki spletne trgovine, ki sprejemajo te pogoje sodelovanja v nagradnem žrebanju, so državljani Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji in so starejši od 18 let.
 3. V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posameznemu profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem profilu kliknile gumb »Všeč mi je« oziroma »Like«, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.
 4. V nagradnem žrebanju ne smejo sodelovati zaposleni v podjetju NUSHY d.o.o. ter njihovi ožji družinski člani. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade.
 5. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.
 6. Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.
 7. Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.
 8. Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku 7 dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka) na naslov info@essentiq.si. V kolikor se nagrajenec ne javi v roku 7 dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.
 9. Davek od nagrade plača nagrajenec.
 10. Vsak sodelujoči v naši nagradni igri ali nagradnem glasovanju se strinja, da s sodelovanjem postane tudi naročnik naših dnevnih e-novic, njegov e-mail pa je lahko posredovan prireditelju nagradne igre.
 11. Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov info@essentiq.si.
 12. Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani essentiq.si

Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med uporabniki spletne strani in ponudnikom se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitne spore bodo uporabniki in ponudnik reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, pa bodo za reševanje sporov pristojna sodišča Republike Slovenije, in sicer po vsakokratnem sedežu ponudnika.

Želimo vam prijetno nakupovanje v naši spletni trgovini!

NUSHY, trgovina in storitve d.o.o.

Kamnik pod Krimom 75g, 1352 Preserje