ESSENTIQ je vrhunska naravno-ekološka kozmetika slovenskega porekla. Vsi izdelki so razviti, testirani in proizvedeni v Sloveniji.

Zaradi svojih najsodobnejših in najučinkovitejših sestavin ter najnaprednejšega razvoja v biotehnologiji, se uvršča med sam vrh naravnih kozmetičnih izdelkov in se s tem postavlja ob bok svetovno znanim kozmetičnim imenom.

Essentiq kozmetični izdelki vsebujejo najmanj 98-99 % naravnih/ekoloških sestavin. Preostala 1-2 % vključujeta pomožne sestavine, ki so zdravju prijazne in NISO škodljive.

VARUJEMO ZDRAVJE

Vsi izdelki so zasnovani po strogih standardih ECOGEA ORGANIC (www.ecogea.org). Izdelki so:

  • BREZ konvencionalnih konzervansov, kot so parabeni, fenoksietanol ali viri formaldehida
  • BREZ sintetičnih barvil
  • BREZ silikonov in mineralnih olj
  • BREZ sulfatov (SLS/SLES). Sulfati so penilci, ki močno dražijo kožo in povzročajo dermatitis. Namesto sulfatov v naših izdelkih za čiščenje telesa, obraza ali las uporabljamo blage, koži in lasem prijazne naravno pridobljene glukozide, glucamide in penilce iz hidroliziranih rastlinskih beljakovin, obdelanih z maščobnimi kislinami iz kokosa.
  • BREZ polietilen glikola (PEG), in etilen oksida (EO)
  • BREZ gensko spremenjenih organizmov (GSO)

VARUJEMO OKOLJE – NARAVO IN ŽIVALI

Embalaža je primerna za reciklažo.

Kozmetika ni testirana na živalih.

Kozmetika ne vsebuje sestavin živalskega izvora, zato je primerna tudi za vegane.

​​SMO DRUŽBENO ODGOVORNI

Sodelujemo pri projektih, ki varujejo naše okolje, ozaveščamo o pomembnosti varovanja okolja, o sobivanju z naravo in živalmi. Trudimo se vzpostaviti pozitiven in trajnosten odnos mladih z naravo, jih spoznati z VREDNOTAMI, kot so spoštovanje sočloveka, živali in okolja, v katerem živijo.

MEDNARODNA PRIZNANJA

ESSENTIQ je mednarodno priznana in uveljavljena blagovna znamka.

Leta 2016 je naš čistilni gel za nego obraza v Singapurju prejel kar 2 nagradi. Za “Best Natural & Organic Product” in “Best Face Saver”

Leta 2017 je naša linija za nego otroške kože postala po mnenju neodvisne organizacije ProMama v Romuniji najboljša linija za nego otrok na njihovem trgu.

Leta 2018 se naša prestižna linija Magic v Hong Kongu na Cosmoprof Beauty Awards uvrsti med TOP 4 najboljše naravno-ekološke izdelke na svetu. Istočasno se uvrsti tudi med najbolj trendovske izdelke v svetu kozmetike.

PROFESIONALNI UPORABNIKI

Inovativna zasnova organske kozmetične nege orje ledino v svetu profesionalnih lepotnih ritualov. Kozmetično nego postavi na višjo raven in nudi popolnoma drugačen koncept – individualno prilagojeno kozmetično nego. Profesionalnim uporabnikom nudi osebni in poslovni razvoj, spodbuja njihovo ustvarjalnost in gradi medsebojno zaupanje.

Več o profesionalni kozmetiki PROLINE si lahko preberete tukaj.