Vsakodnevna nega kože je izjemno pomembna in bi morala postati kar naša dnevna rutina. Pomembno pa je, katere izdelke izberemo in kako se je lotimo. Naravna kozmetika je tista, ki bo poskrbela, da bo naša koža sijoča in zdrava. Od konvencionalne kozmetike se razlikuje predvsem po tem, da ne vsebuje škodljivih primesi, ki bi zastrupljale naše telo, ne maši por in je bistveno bolj učinkovita zaradi naravnih spodbujevalcev delovanja kožnih celic.

Kako se torej lotimo DNEVNE NEGE OBRAZA?

 

JUTRANJA NEGA

ČIŠČENJE

Zjutraj pričnemo dan z nežnim čiščenjem naše kože obraza. Čez noč se koža regenerira, izloča toksine, na njej so prisotni ostanki kreme, ki smo jo nanesli prejšnji večer. Izberemo blago čistilno sredstvo, da očistimo kožo. Priporočamo nežen čistilni gel, ki kožo učinkoviti čisti in jo hkrati vlaži. Čistilni gel enostavno nanesemo na dlan in si umijemo obraz, nato pa speremo z vodo.

TONIFICIRANJE

Po čiščenju nanesemo vlažilni tonik. Uporaba tonika je pomembna, zato ga nikar ne izpuščajte. Vlaži kožo in uravnava njen pH, hkrati pa zaradi svoje posebne sestavi naredi kožo bolj prepustno, kar omogoča aktivnim učinkovinam v negovalnem izdelku lažji prehod v kožo in njihovo večjo učinkovitost. Pri nanašanju tonika odsvetujemo uporabo vatiranih blazinic. Le-te so polne mikro prašnih delcev, ki jih s tem nanesemo na obraz in v pore kože. Namesto, da bi bile pore čiste, so tako polne prašnih delcev vate. Poleg tega so vatirane blazinice tudi zelo »potrošne«, saj absorbirajo večino tonika. Priporočamo nanos nekaj kapljic tonika na čisto dlan in s pomočjo dlani nanos na obraz. Tako se bomo izognili nanašanja nepotrebnih nečistoč na očiščeno kožo in zmanjšali porabo tonika.

NEGA

Kožo lahko negujemo z različnimi serumi in/ali kremami. Kateri izdelek oz. koliko izdelkov bomo izbrali je odvisno od tipa naše kože in pa pričakovanj, ki jih imamo od nege.

KREMA

V prvi vrsti se za negovalni izdelek odločimo na podlagi tipa naše kože. Če imamo mastno kožo, bodo to lažji izdelki, kot so fluid za mastno kožo ali pa serum/vlažilna krema. Tovrstni izdelki vsebujejo od 0 do 20% lipidov. V primeru, da je koža bolj suha, pa izberemo bogatejšo kremo z večjo vsebnostjo maščobe – hranilno ali anti-age (30-40% lipidov). Krema je glavni in nepogrešljiv izdelek za nego kože zjutraj. Koža je čez dan izpostavljena zunanjim dejavnikom (mraz, veter/vročina, onesnaženost ozračja) in zato dovzetna za t.i. transepidermalno izhlapevanje vlage – t.j. izhlapevanje vlage iz kože. Pomanjkanje vlage v koži pa je glavni dejavnik za prehitro staranje kože. Vsaka koža, tudi mastna, ima lahko zaradi vremenskih vplivov izsušeno povrhnjico. Nastane neprijeten občutek zategovanja, rdečica in pospešeno staranje kože. Veliko ljudi zaradi pojava dehidrirane povrhnjice napačno oceni stanje kože in jo zato tudi napačno neguje. Hitro se znajde v začaranem krogu, ki ne prinese pozitivnih rezultatov.

SERUM

Za uporabo serumov se odločimo, če je naša koža bolj zahtevna ali pa so naša pričakovanja glede nege večja. Zahtevna koža pomeni, da je na njej več različnih »stanj«. Npr. koža, ki je že v osnovi suha, potrebuje veliko maščobe. Hkrati pa je površinsko tako dehidrirana, da ji sama maščoba v hranilni kremi ni dovolj. Potrebuje tudi izdatno vlaženje. Taka koža lahko izgleda tudi zelo uvelo in zrelo, zato potrebuje močne anti-age učinkovine. Razmerje med visoko stopnjo vlage in visoko stopnjo lipidov v kremi je praktično nemogoče doseči, zato so tu serumi, katerih delovanje je zaradi formulacije in njihove strukture bistveno bolj intenzivno. Sama koncentracija aktivnih učinkovin v serumih je zelo visoka, sestava pa omogoča bolj globinsko delovanje.

 

PRIPOROČAMO

Pred uporabo kreme za obraz, ki bo našo kožo zaščitila, priporočamo uporabo seruma kot intenzivne terapije. V opisanem primeru izberemo serum za intenzivno vlaženje, ki bo poskrbel za globinsko vlaženje na celični ravni, nanos hranilne kreme čez serum pa za izdatno nego in okluzivno zaščito pred izhlapevanjem vlage. Anti-age učinkovine so lahko prisotne v serumu in kremi. Njihova prisotnost je pomemben zaviralec staranja kože.

VLAŽENJE ČEZ DAN PO POTREBI

Jutranja nega kože navadno zadostuje za cel dan. V kolikor pa imamo čez dan potrebo po vlaženju kože, si lahko obraz na hitro osvežimo z vodo, nanesemo tonik in serum/kremo.

VEČERNA NEGA

Če je jutranja nega pomembna, je večerna še toliko bolj. Zjutraj je najpomembnejši korak zaščita kože pred zunanjimi vplivi, zvečer pa čiščenje in skrb za regeneracijo kože.

Zvečer očistimo kožo s čistilnim gelom in s tem odstranimo iz obraza vse nečistoče, ki so se tekom dneva nabrale na koži. Po čiščenju kožo tonificiramo – »spravimo v ravnovesje« in jo s tem pripravimo na vnos aktivnih učinkovin iz negovalnega izdelka.

Zvečer priporočamo izdatno nego za regeneracijo. Serum za pomlajevanje, ki bo kožo čez noč regeneriral s pomočjo rastlinskih matičnih celic je kot nalašč za to. Rastlinske matične celice imajo to sposobnost, da se prilagodijo kožnim celicam in spodbujajo njihovo obnovo. Koža se tako hitreje obnavlja in posledično tudi pomlajuje. S kakovostnim serumom se večerna nega lahko zaključi, saj bo koža dobila dovolj aktivnih učinkovin za regeneracijo, zaradi uporabe tonika pa bo tudi navlažena. V kolikor pa so vaša pričakovanja glede nege in s tem močnejšega zaviranja staranja višja, priporočamo t.i. večplastno nego. O tem pa v naslednjem blogu 😉

 

#izberizdravo #izberinaravno

 • Vlažilni tonik za obraz Zelena Limona & May Chang

  13,50
 • Serum za pomlajevanje

  59,00
 • Serum za intenzivno vlaženje

  Serum za intenzivno vlaženje

  59,00
 • Serum za beljenje Bela murva & Sladki koren

  34,00
 • PRO Serum za vlaženje in preprečevanje dehidracije

  32,00
 • PRO Serum za odpravljanje podočnjakov

  32,00
 • PRO Serum za matiranje

  32,00
 • PRO Serum anti-akne

  32,00
 • PRO Anti-age serum

  34,00
0 Odgovorov

Pusti komentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor