V svojem salonu se dnevno srečujem z mladostniki , ki imajo težave s kožo. Po mojem mnenju pri 11 ali 12 letih starosti govorimo še o otrocih, vendar se je meja adolescence žal tako spustila, da so danes to že čisto pravi najstniki. Koža v adolescenci potrebuje posebno, skrbno nego. Ob tem opažam, da na splošno primanjkuje znanja o pravilni negi kože.

 

Eva Pakiž (Love, Eva)

Poleg same storitve nege obraza je izjemno pomembno tudi svetovanje mladostnikom in njihovim staršem o pravilni negi kože. Splošno prepričanje, da bo težave s kožo rešila krema, je popolnoma napačno. Koža v adolescenci potrebuje predvsem čiščenje. Nežno, a hkrati učinkovito čiščenje. Pri tem se spopadam s težavami, ker mladostniki nikakor niso pripravljeni spremeniti svoje dnevne rutine. Čiščenje obraza je za njih popoln tabu, prava muka. Starši pa še vedno verjamejo v »čudežno kremo«, ki bo čez noč rešila težave. Veliko energije porabim, da spremenim njihovo zmotno prepričanje. Hkrati pa občutim veliko zadovoljstvo, ko mi uspe. Ljudje smo naravnani tako, da želimo doseči čudežno spremembo čez noč. Toda koža je živ organ, ki se regenerira počasi. Potrebuje čas. Vsakodnevna pravilna nega in redna profesionalna nega v kozmetičnem salonu sta investicija, ki se obrestuje.

Minicity je simpatično malo mesto, kjer se otroci učijo o različnih poklicih. Poklic kozmetičarke je izjemno lep poklic. Je bistveno več kot izdelava umetnih nohtov in trepalnic. Je skrb za zdravo kožo – to je naše osnovno poslanstvo! S predstavitvijo poklica želimo otrokom privzgojiti pravilno nego kože že v rani mladosti in jih skozi igro podučiti o sestavi kože ter njenem delovanju. Tako kot starši najmlajše vsakodnevno učijo kako skrbeti za nego zob, jim mi želimo privzgojiti skrb za zdravo kožo.  Mogoče bomo imele kozmetičarke čez nekaj let v salonu mladostnike, ki bodo znali skrbeti za svojo kožo in jim bo pravilna nega kože predstavljala vsakodnevno rutino,  tako kot jim to predstavlja umivanje zob. Mogoče bodo tudi njihove težave s kožo manjše….upam.

Do takrat pa se bomo vztrajno trudili, da se bomo z ozaveščanjem o pravilni negi kože in o koži prijaznih sestavinah približali že najmlajšim, ter jih podučili tudi o tistem, kar koži škoduje.

O otvoritvi HIŠE NARAVNE KOZMETIKE v ulici Malo mesto 20, se je razpisala tudi Mami Maja na svojem blogu.

Članek o Hiši naravne kozmetike si lahko preberete tudi v reviji Dermanova, št.60, 2018

Galerija slik