Zvrst: TRILOGIJA – DRAMA

Nastopajoči:

Estrogen (glavni junak), čas (zlobnež), strukturne komponente kože – kolagen, elastin, hialuronska kislina (stranske, a nič manj pomembne vloge), Magic (nepogrešljivi pomočnik)

Zaplet:

Problem staranja kože

 

PREDGOVOR

Staranje. Beseda, ki nekaterim predstavlja strah in trepet (blagor tistim, ki jim ne). Ko se staramo, se videz naše kože drastično spreminja. Hmm, je še kdo, ki bi to rad zaustavil oz. te spremembe zmanjšal? Jaz vsekakor.

Glavni junak naše dramatične zgodbe o staranju, naš vitez na belem konju je estrogen. Hormon, zadolžen za to, da je naša koža lepa in zdrava. Vpliva na strukturne komponente kože; kolagen, elastin in hialuronsko kislino. Kolagen skrbi, da je naša koža čvrsta in napeta, elastin, da je prožna, hialuronska kislina pa jo vlaži. Naš glavni junak, kot sem poimenovala estrogen, sije v vsej svoji veličini med 20. in 30. letom. Pred 20. letom (v adolescenci) nam delajo preglavice njegovi kolegi, po 30.letu pa naš junak ni več tak junak, saj začne njegova raven upadati. Kakšna katastrofa, da imamo v celem življenju samo približno 10 let potencialno najlepšo kožo!

Staranje kože je proces. Začne se okrog 30. leta, ko naš vitez na belem konju počasi peša, in se nadaljuje, dokler smo na tem prelepem svetu. Ker je to dolgotrajen, a vztrajen proces, se je temu primerno potrebno tudi lotiti posledic delovanja našega zlobneža.

UVOD

»Estrogen, moj najboljši prijatelj.«

Po koncu adolescence, ko se naš junak bahavo šopiri in naša koža žari od zdravja, je za vzdrževanje njegovega delovanja potrebno zelo malo. Pomembno pa je, da ve, da mu bomo vselej stali ob strani, tudi ko mu bodo čez leta začele moči pešati. To najbolje pokažemo z Magic serumom za intenzivno vlaženje.

 

Revolucija na področju vlaženja kože! Intenzivno vlaženje kože na celični ravni s pomočjo sinergijskega delovanja edinstvenih aktivnih učinkovin

CILJ –> optimalna globinska hidratacija in dolgoročna zaščita pred izgubo vlage

 

 

 

1. DEJANJE

»Estrogen, ne se hecat z mano!«

Okrog 30. leta naš glavni junak ni več tako velik junak. S tem, ko začne upadati raven njegovega izločanja, posledično začnejo upadati tudi ravni strukturnih komponent kože. Celična regeneracija se upočasni in celice se ne obnavljajo več tako učinkovito. Ker se celice niso sposobne več tako učinkovito obnavljati, se marsikatera ženska v teh letih začne spopadati z vnetnimi procesi na koži, kar se kaže kot rozacea ali pa aknavost. Tonus rahlo upade in pojavijo se prve izrazne gube. In takrat je prav, da junak pokliče na pomoč Magic 30+.

 

 

Navlažena in okrepljena koža s povečano proizvodnjo kolagena, zgladitev gubic, povrnitev izgubljenega volumna

CILJ –> kožne celice spomniti, naj se obnašajo kot takrat, ko so bile mlajše in zdrave

 

 

2.DEJANJE

»Estrogen, kje si??«

Nekje okrog 40. leta se proces staranja kože močno potencira. Junak je opešal. Raven estrogena drastično pade in pojavijo se dramatične spremembe, ki vplivajo na videz kože. Dotok hranil v celice je zmanjšan in posledično se tudi koža ne more več učinkovito obnavljati. Strukturne komponente kože so pod velikim vprašajem. Večina žensk se ravno pri teh letih zave, da je vendarle potrebno nekaj narediti glede staranja kože. In na pomoč priskoči Magic 40+.

 

 

Povečana gladkost kože, pospešeno obnavljanje celic, intenzivno vlaženje na celični ravni, preprečevanje vidnih znakov staranja

CILJ –> poživitev celic za svež in žareč videz kože

 

 

3.DEJANJE

»Estrogen? Kaj pa je to?«

Pri približno 50 letih nastopi menopavza, takrat se junak lepe in mlade kože prikloni in odide z odra. To za seboj potegne drastično izgubo strukturnih komponent, koža postane tanka in suha, pojavijo se izrazite gube, starostne pege in starostne spremembe, ki sodijo zraven. Da pa le ni vse izgubljeno, poskrbi Magic 50+.

 

 

Izboljšanje obnove kože, napetost, utrditev kožnega tkiva, intenzivno povečanje čvrstosti in gostote kože z globinskim pomlajevanjem

CILJ –> vidna razlika z zmanjševanjem gub, napeta, čvrsta in mlajša koža

 

 

ZAKLJUČEK

Drama z žalostnim koncem? Nikakor! Pri Essentiqu se zavedamo, da je staranje dolgotrajen proces. Koža se ves čas tega procesa spreminja, zato je zelo pomembno, da se zaviranja staranja lotimo pravilno – primerno tistemu obdobju, v kateremu se nahajamo.

»V PRAVEM TRENUTKU SE POSVETIMO PRAVI TEŽAVI!«

Zakaj sem vam razložila, kaj se dogaja s kožo v procesu staranja? Ker na žalost ni ene same čudežne sestavine ali enega samega izdelka, ki bi bil lahko učinkovit v boju proti staranju v tem celotnem procesu staranja. Koža se spreminja in v vsakem obdobju sprememb potrebuje različno podporo. Zato je pomembno, da ji ob pravem trenutku nudimo pravo pomoč. To dosežemo s pravilno kombinacijo sestavin. Naši kemiki temu pravijo »trimanje sestavin«. V začetni fazi s kombinacijo sestavin, ki spodbujajo regeneracijo celic, v kasnejših fazah pa z podporo oslabljenih funkcij kože oz. nadomeščanjem tistih funkcij, ki jih celice same niso več sposobne opravljati.

Zato naša zgodba ni tragedija, ampak resnična zgodba o srečnem ljubezenskem razmerju med kožo in Magicom.

In za ljubezen nikoli ni prepozno.