Delati v salonu s kozmetiko, ki ne verjameš vanjo? Še nikoli se ni dobro obneslo. Ker nisem oseba, ki jo zanima zgolj videz embalaže, kako produkt diši in kako se obnaša na koži, vedno najprej preverim sestavine, ki so napisane na embalaži. Seveda morajo biti sestavine veganske, ker kot velika zagovornica živali, mi drugo nikakor ni sprejemljivo. Pomembno mi je tudi, da so sestavine iz rastlinskih delov in kozmetika ne vsebuje nepotrebnih sulfatov, mineralnih olj ali drugih zdravju in okolju škodljivih snovi. Sama imam zelo reaktivno kožo in moram priznati, da do sedaj še nisem odkrila kozmetike, ki bi mi tako ustrezala, kot je Essentiq. Končno je moja koža brez rdečice in brez pekočega občutka.

Torej, na meni se je dobro obnesla, kaj pa pri strankah? Na začetku sem bila mogoče malo skeptična, vseeno je nekaj novega in nikoli ne veš, kakšna bo reakcija. Proline se je izkazal več kot odlično! Nobenih vnetnih reakcij, koža je pomirjena, nahranjena, dobi vse, kar potrebuje. Stranke so navdušene nad svežino in trajajočim rezultatom! Z veseljem se naročajo na naslednji tretma.

Veliko mi pomeni, da je v ozadju tudi profesionalni team, ki za vsako sestavino ve, zakaj se nahaja v produktu, v kakšnem deležu, zakaj so jih tako sinergijsko zmešali, od kod prihajajo, kaj je pomembno pri določeni kožni problematiki itd. Vedno so na voljo. Nikoli jim ni odveč svetovati, pa čeprav se včasih počutim nelagodno, ker tolikokrat sprašujem. Področje kozmetike me zelo zanima in želim vedeti vse, kar je mogoče, da lahko pri svojem delu rastem in sem s svojim strokovnim znanjem strankam v pomoč.

Kaj pa praktična uporaba profesionalne kozmetike? Meni osebno delo s profesionalno kozmetiko z drugačnim konceptom ne predstavlja nobenih težav. V strokovnem priročniku, ki ga prejmeš, so zbrani vsi produkti, ki se uporabljajo v praksi. Obrazloženo je, zakaj se uporabljajo in katere sestavine so notri, ter čemu so namenjene. Opisan je tudi postopek, s katerimi drugimi produkti se lahko meša. Opisani so različni tipi kože in kakšen je priporočen protokol za nego.

Ko enkrat spoznaš koncept kreiranja neg in produkte za delo, lahko sam ekperimentiraš brez strahu, da bi ga kje “polomil”. Še ena stvar, ki mi je pri Proline kozmetiki zelo všeč je, da ne potrošiš veliko potrošnega materiala. Za čiščenje uporabljam bombažne rokavičke, vatkam za enkratno uporabo se izogibam (npr. tonik nanašam kar na dlani in direktno na obraz), pripravke za terapije z aparaturami in maske nanašam s prsti ali pa silikonskim čopičem. Pri pripravi pripravkov pa leseno spatulo, ki je okolju prijazna. Tako prihranim pri stroških, hkrati pa ustvarim manj odpadkov in s tem varujem okolje.

Jaz sem končno našla kozmetiko, s katero sem zadovoljna in verjamem vanjo.

Avtor: Anja Drufovka, diplomirana kozmetičarka

0 Odgovorov

Pusti komentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor