Zakaj Essentiq Proline? Vedno in povsod dobim to vprašanje. Zato ta blog objava. Za vse, ki niste še prepričane. Moja odločitev o izbiri linije Proline, s stališča kozmetičarke. Ker konec koncev to sem – že več kot 15 let.

Pri vseh lepotnih tretmajih, ki bistveno izboljšajo oziroma polepšajo naš videz in nam posledično dvignejo samozavest, sem še vedno mnenja, da je prva in najpomembnejša storitev – bodisi v salonu ali doma – nega kože. Samo zdrava koža je lepa koža in osnova za vse ostale lepotne tretmaje, ki so več ali manj dekorativni.

Zato mora biti nega kože učinkovita, predvsem pa prilagojena posamezni stranki.

Tradicionalno kozmetična industrija kožo deli na nekaj osnovnih tipov – mastno, suho, normalno, občutljivo in  zrelo. A tako kot smo ljudje mešanica nekih značajev, je raznolika tudi naša koža.  Lahko je koža, v osnovi suha, a ima lahko obenem tudi nekatere težave, ki so značilne za mastno kožo, ali obratno. Občutljiva koža je lahko mastna ali suha in standardizirani izdelki za občutljivo kožo niso nujno primerni za nego vsakega obraza. Zato sem si v svoji dolgoletni praksi nemalokrat želela, da bi lahko uporabila le določen element posameznega izdelka, ki je v danem trenutku ustrezal moji stranki. A ker sem bila omejena na ampule, ali celovite tipske izdelke, nisem mogla mešat izdelkov skupaj. Pa naj bo to zaradi stroškovnega vidika, ali ker izdelki tega niso omogočali. In to je tista bistvena razlika med Essentiq Proline in drugimi profesionalnimi linijami, ki jih poznam. Širok nabor izdelkov nam omogoča, da rešimo praktično vse težave povezane s kožo, in nego resnično prilagodimo stranki.

In v čem je prednost personalizirane nege?

Zame je največja prednost v tem, da lahko potem, ko ugotovim stanje kože določene stranke, to stanje razčlenim na več segmentov. In za vsak segment izberem ustrezni izdelek, ki ga v nadaljevanju nadgrajujem. V praksi to zgleda takole – v prvi vrsti je potrebno preveriti, kakšen je osnovni tip kože – kakšno je razmerje med maščobo in vlago. So torej lojnice delujoče in v kakšni meri? Je sebuma preveč ali premalo. Je koža dehidrirana? Na podlagi tega se odločimo, ali bomo pri negi dodajali maščobo ali bomo predvsem poskrbeli za vlaženje, in tako izberemo osnovne izdelke (baze), ki nam predstavljajo temelj nege.  Pri koži z veliko delujočimi lojnicami izbiramo baze na vodni osnovi (npr. alojin fosfolipidni gel …), pri koži, ki potrebuje maščobo, pa izbiramo med lipidnimi bazami (npr. kremna osnova s 40 % stopnjo lipidov ali celo oljna ali maslena osnova). Linija nam omogoča, da lahko vse baze med seboj tudi kombiniramo in tako še povečamo spekter osnov za nego. Izbire in možnosti je tako zares veliko.

Ko enkrat pripravimo osnovo, lahko vanjo dodajamo aktivne učinkovine za specifične težave kože. To nam omogoča reševanje več različnih težav v eni negi in tako se po najboljših močeh potrudimo, da se približamo celostni obravnavi kože.

 

Mešanje sestavin - Proline

Nadaljnje mi je pri Essentiqovi Proline liniji všeč to, da so maske v prahu. Zakaj? Zato, ker se jih porabi manj, prahove se lahko med seboj kombinira, rok trajanja je bisteno daljši, se ne kvarijo ali izsušijo in v njih se ne razvija plesen.

Linija je certificirano organska, 98 do 99 % sestavin je naravnega izvora. Zadoščajo najstrožjim merilom v kozmetiki. Izdelki ne vsebujejo sulfatov, so brez alergenov, silikonov, mineralnih olj, umetnih barvil, PEG, EO, parabenov in fenoksietanola. Številni ne vedo, zakaj vse te sestavine tako škodujejo koži, zato pripravljam članek na to temo, ki bo v kratkem objavljen na blogu.

vegan friendly - primerno za vegane

Kljub temu, da gre za naravno-ekološko profesionalno kozmetiko, pa so učinki po negi vidni. In ne samo to. Že med samo nego lahko kozmetičarke občutimo med prsti polnost izdelkov in spremembe na koži, ki jo obdelujemo. Takšna značilnost – takojšnji učinek na koži, je ponavadi značilnost sintetičnih kozmetik, medtem ko je za naravno-ekološke vedno veljalo, da se učinki pokažejo na dolgi rok. A ne več. Ne, če se uporabljajo visokokakovostne učinkovine. Biotehnologija je v zadnjih letih močno napredovala in Essentiq Proline je rezultat tega napredka.

Kozmetičarke naj bi bile najbolj kompetentne strokovnjakinje za nego kože. Vendar se je ravno zaradi popolnoma dodelanih tipskih izdelkov naše poslanstvo razvrednotilo. V očeh strank, kot tudi v nas samih. In Essentiq Proline nam naše osnovno poslanstvo vrača. Linija omogoča, da smo kot kozmetičarke ustvarjalne, saj nas vključuje v proces nege. Same raziskujemo in odločamo, kakšne pripravke bomo zmešale, da bomo kar najbolj učinkovito rešile specifične probleme kože posamezne stranke. Ali zgolj zadovoljile njenim željam. Omogoča nam, da s stranko vzpostavimo dialog glede njenih specifik na koži, in temu sprotno prilagajamo nego. Namešamo izdelek, ki ji ustreza. Pred stranko samo. In s tem pokažemo našo strokovnost, izkušnje in kompetence. Včasih je bila nega obraza tista monotona storitev, pri kateri smo izdelke iz tube stiskale na obraz in pri tem razmišljale, kaj bomo počele zvečer. Zdaj pa lahko v negi uživamo, smo kreativne, inovativne in ne nazadnje, nega tudi za kozmetičarko postane užitek. Postanemo ponosne umetnice. In to si zaslužimo. Tako kot si naše stranke zaslužijo najbolj učinkovito nego.

 

0 Odgovorov

Pusti komentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor