Šampon za mastne lase

Šampon za mastne lase

Šampon, ki bi popolnoma preprečil mastne lase, ne obstaja, lahko pa dober šampon bistveno izboljša stanje, sploh če so v njem naravni izvlečki rastlin, ki blagodejno vplivajo na izločanje loja. Takšne naravne izvlečke in eterična olja najdete tudi v nežnem šamponu za mastne lase Essentiq, ki je osnovan na naravno ekoloških sestavinah. Slednje so skrbno izbrane tako, da okrepijo lase, jih negujejo in hkrati preprečujejo nastanek mastnih las. Med njimi prvo mesto zaseda kopriva, ki je tudi v tradicionalnem zeliščarstvu dobro znana kot očiščevalno sredstvo.

Mastni lasje so sicer posledica prekomernega izločanja loja. Potrebno bi bilo večkrat dnevno česanje, da maščobo z lasišča enakomerno nanesemo in razporedimo vse do konic. Konice niso suhe samo zaradi barvanja, ampak tudi zaradi vremenskih razmer. Vročina, suh zrak in drugi dejavniki konice izsušijo, zaradi česar se v lasnih mešičkih sproža signal, ki žlezam lojnicam sporoča, da je maščobe na konicah premalo. Posledično se izloča več loja, ker pa ta maščoba ne pride do konic, postane lasišče premastno.

Razlogi za mastno lasišče se lahko skrivajo tudi drugje. Lahko gre za težave zdravstvene narave oziroma hormonsko neravnovesje ali pa je kriva nepravilna prehrana, poleg tega pa lojnice nekaterim ljudem delujejo bolj intenzivno, drugim pa manj. Če imate mastne lase, pa lahko z rednim česanjem, skrbno nego in primernim šamponom, ki vsebuje aktivne sestavine za preprečevanje izločanja loja, naredite veliko za to, da izboljšate stanje.

Nega mastnih las: lase vedno šamponiramo 2x, pri čemer uporabljamo kakovosten šampon za mastne lase. Prvo šamponiranje je namenjeno intenzivnemu čiščenju prekomerne maščobe z lasišča, drugo šamponiranje pa predstavlja nego lasišča z aktivnimi učinkovinami, ki delujejo proti prekomernemu izločanju loja iz žlez lojnic.

Super je, ko se stanje toliko izboljša, da opazimo spremembo: takrat je čas, da prenehamo z uporabo šampona za mastne lase. Konstantna ali prekomerna uporaba šampona za mastne lase namreč lasišču ne omogoča, da bi samo prevzelo funkcijo uravnovešenega delovanja – prav to pa je tisto, kar želimo doseči! Namesto šampona za mastne lase tako izberemo čim bolj nežen šampon, ki ne draži lasišča in vsebuje pomirjujoče sestavine, ki pomagajo vzpostaviti naravno ravnovesje. Takšen je tudi šampon za normalne lase Essentiq, ki poskrbi za zdrave in sijoče lase.