Kolikokrat se vam zgodi, da ne najdete ustrezne vrste nege, ki bi zadostila vsem potrebam kože? Velikokrat? Ja, tudi meni se je to dogajalo. Danes težko govorimo le o nekaj osnovnih tipih kože.  Tipi kože so postali veliko bolj kompleksni. Stranke se ne srečujejo le z eno ali dvema težavama, velikokrat se le-te kar vrstijo! So krive hormonske spremembe zaradi zunanjih in tudi notranjih dejavnikov? Je kriv stres? Vse škodljive snovi, ki jih zaužijemo? No, karkoli že je krivo, neizpodbitno dejstvo je, da se kozmetičarke srečujemo z zelo zahtevnimi strankami, ki od nas pričakujejo rešitve. Če se le da, takoj. Tega jim seveda ne moremo nuditi, lahko pa čas, potreben za regeneracijo kože, bistveno skrajšamo in jim ponudimo celovito rešitev.

 

KAKO JE TO MOGOČE?

Si predstavljate, da lahko med eno samo nego rešujete bistveno več težav, kot ste bile vajene do sedaj? Da lahko same oblikujete nego in pokrijete večji spekter nepravilnosti na koži, poleg tega pa nudite koži še tisto, danes nepogrešljivo zadevo pri vsakem tipu kože – zaviranje staranja.

KAKO TO IZGLEDA V PRAKSI

Stranka, z navidezno neproblematično kožo. Zamašene pore, pravi, da jo moti občasno svetleča se koža zaradi prekomernega izločanja sebuma, vendar ji ob uporabi izdelkov za mastno kožo oz. matiranje kožo zateguje, občutek ni prijeten. Ima pa tudi precej občutljivo kožo, ki zelo hitro odreagira na neustrezne sestavine v kozmetiki. Glede na to, da se bliža 40. letu, bi zelo rada uporabljala anti-age kozmetiko, vendar so večinoma vse premastne in pretežke zanjo. Hmmm, kaj znano?

DILEMA

Koža je v osnovi mastna, vendar z zelo izsušeno povrhnjico. Zelo občutljiva je in potrebuje anti-age učinkovine. Kaj izberemo? Katero stanje bomo reševale? Bomo preprečevali prekomerno izločanje sebuma z izdelki za mastno kožo? Kaj pa, če bodo le-ti še dodatno izsušili povrhnjico? Bo njena koža zaradi občutljivosti reagirala na navadno preagresivne izdelke za mastno kožo? In kam naj uvrstimo še anti-age izdelke, ki pa so večinoma narejeni na hranilni osnovi in zanjo torej neprimerni?

VAM POVEM REŠITEV?

Pri oblikovanju NEGE PO MERI je vaša osnovna naloga predvsem ta, da ugotovite, kakšen je osnovni tip kože: masten. Ok. Torej – potrebuje lahke izdelke na vlažilni osnovi. Nego si razdelimo v dve fazi: fazo čiščenja, v kateri s kože odvzemamo in fazo negovanja, v kateri koži dodajamo. V FAZI ČIŠČENJA uporabimo nežna čistilna sredstva na hidrofilni osnovi, ki učinkovito čistijo, a so hkrati dovolj vlažilna, da ne izsušijo kože. Kožo očistimo, fazo pa zaključimo s kombinacijo nežne detoksikacijske in »sensitive« maske na osnovi alojinega gela s fosfolipidi in polisaharadi, ki bo kožo po čiščenju pomirila, hkrati pa jo razstrupila.

Essentiq professional 2017

Po fazi čiščenja kožo v NEGOVALNI FAZI negujemo. Glede na stanje kože izberemo OSNOVE na hidrofilni bazi ali baze, ki imajo zelo malo lipidov (do 12%). Ko smo izbrali primerne osnove naših izdelkov za nego, le tem dodajamo aktivne učinkovine, s katerimi ciljamo posamezna stanja kože:

  • GLOBINSKA HIDRATACIJA s pomočjo kolagena in visoko ter nizko molekularne hialuronske kisline,
  • URAVNAVANJE IZLOČANJA SEBUMA s kombinacijo izvlečka žagoliste palme, deteljice in brinovih jagod
  • ZMANJŠANJE PREOBČUTLJIVOSTI KOŽE s pripravkom iz škrlatno rdeče alge in drobnocvetnega vrbovca
  • ANTIOKSIDATIVNA ZAŠČITA KOŽE z arktičnimi in goji jagodami
  • ANTI-AGE DELOVANJE s koktejlom iz aktivnih peptidov, ceramidov in rastlinskih matičnih celic.

Bi dodali še nekaj vitaminov? Pa dajmo, teh ni nikoli preveč ?

Znanstvena fantastika? Nikakor ne.  Koncept oblikovanja nege po meri nam omogoča, da v izbrane osnove (hidrofilne, lipo-hidrofilne, lipofilne) vkomponiramo različne aktivne učinkovine in s tem rešujemo več težav hkrati. Kot bi združili več različnih vrst neg v eno samo! Tudi odločitev, v kateri KORAK nege vkomponiramo posamezne učinkovine, je naša. Bomo določene aktivne učinkovine uporabili v kombinaciji z aparaturnimi tehnikami? Pri masaži ali sami maski? To je naša odločitev. Lahko izberemo vse primerne aktivne učinkovine pri vseh korakih, lahko pa jih razdelimo na posamezne korake. MI SMO KREATOR NEGE.

Mešanje sestavin - Proline

Stranka bo nad nego, popolnoma prilagojeno njenemu stanju kože, upravičeno navdušena! Učinek bo viden takoj, težave, ki so jo pestile, pa bodo zbledele. Občutek »nove« kože na obrazu je tisto zadovoljstvo, ki ga imamo vsi radi.

NASVET ZA NEGO DOMA

Vsekakor redno vsakodnevno čiščenje z nežnim čistilnim gelom, ki bo kožo učinkovito očistil in jo hkrati vlažil. Vlažilni tonik in pa profesionalni serum za matiranje, da se njena koža ne bo svetila. Pa še eno skrivnost ima ta serum: vsebuje majhen odstotek lipidov, ravno toliko, da kože ne masti, daje pa ji prijeten občutek mehkobe in poskrbi, da ne pride do dehidriranja povrhnjice. Serum je dodatno obogaten z anti-age učinkovinami, ker to pač koža nujno potrebuje! S tem pa smo tudi zadovoljili njeno zahtevno nego doma.

PREDNOST

Sem omenila, da so vsi izdelki s katerimi oblikujemo nego popolnoma naravni in brez alergenov? Torej brez skrbi, da stranki delamo škodo ali da bo zaradi preobčutljivosti njena koža premočno reagirala in nas s tem spravila v neroden položaj? Nisem? No, to so vsekakor zelo pomembni dejavniki: da kozmetika NE vsebuje škodljivih SULFATOV, ki kožo izsušijo, da je NARAVNA (CERTIFICIRANA ORGANSKA) in s tem koži bolj prijazna (ne vsebuje škodljivih konzervansov, sintetičnih dodatkov, GSO, mineralnih olj in silikonov), je BREZ ALERGENOV, VEGANSKA, BREZ GLUTENA in NI TESTIRANA NA ŽIVALIH. In kljub temu, da je naravna, zelo PRIJETNO DIŠI. Je lahko še boljše? ?

vegan friendly - primerno za vegane