Naravna kozmetika je zagotovo prava odločitev za vse, ki cenijo sebe in svoje počutje, hkrati pa tudi prava odločitev za vse, ki imajo radi naravo in verjamejo v pomen družbene odgovornosti. Naravna kozmetika namreč ne onesnažuje okolja, s čimer poskrbi za boljši jutri vseh nas in vseh prihodnjih generacij.

Poleg tega pa so naravne sestavine najboljša naložba v naše zdravje, sploh če so pridobljene na ekološki način. Dokazano je namreč, da ima veliko naravnih sestavin blagodejne zdravilne učinke, ki pozitivno vplivajo na naše počutje, vendar pa je izjemno pomembno tudi to, na kakšen način so te naravne sestavine pridobljene.

Za rastlinske sestavine je namreč pomembno, kje zrastejo, v kakšni prsti in na kakšni nadmorski višini, pa tudi to, v katerem letnem času in na kakšen način se jih obira, ne nazadnje pa nanje vpliva tudi podnebne spremembe ter čistost in neonesnaženost okolja, v katerem zrastejo. Vse to pomeni, da ne smemo posploševati dejstva, da je naravna sestavina zdravilna že sama po sebi, temveč se moramo osredotočiti na njene lastnosti in prednosti njene uporabe.

Naravni izdelek tako ni ‘zdravilen’ že sam po sebi, ker vsebuje sestavine naravnega izvora, ampak je to produkt natančnega strokovnega načrtovanja kombinacije sestavin, ki sinergijsko blagodejno delujejo in nudijo pozitivne učinke zaradi njihove uporabe. Dokaz za takšne pozitivne učinke so različni certifikati, ki kažejo na način pridelave in na to, da je izdelek pridelan v skladu z najvišjimi standardi.

Zato se vam splača izbrati certificirano naravno kozmetiko, ki je izdelana iz preverjenih naravnih in organskih sestavin, ki vas bodo prepričale s svojo kakovostjo in pozitivnimi učinki. Točno takšne sestavine vsebuje tudi slovenska naravna kozmetika Essentiq, ki vsebuje le najbolj kakovostne sestavine naravnega in ekološkega izvora!

0 Odgovorov

Pusti komentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor